Συντελεστές-Συνεργάτες

 

ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

bio01Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1969. Σπούδασα ζωγραφική στην Αθήνα με τον Θόδωρο Πάντο και στη Βαρκελώνη στη σχολή MASSANA, ενώ συνέχισα τις σπουδές μου στην Ανώτατη Δραματική Σχολή της Καταλονίας, στη σκηνογραφία, ενδυματολογία και φωτισμό (Βαρκελώνη 1992-95) καθώς και  στο πανεπιστήμιο Paris 8, St.Denis (1996-97), στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Το πτυχίο θεατρολογίας είναι αναγνωρισμένο από το Δικατσά και ισότιμο με του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα, παρακολούθησα διάφορα σεμινάρια υποκριτικής και τεχνικής της ηθοποιίας στην Ισπανία και τη Γαλλία.
Στο ενεργητικό μου έχω μια σειρά από performances και happenings (Ισπανία-Γαλλία).
Υπήρξα μέλος της πρωτοποριακής ομάδας ICI MEME (1996- 2000, Παρίσι) η δράση της οποίας συνίσταται σε σκηνογραφικές και εικαστικές  παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο που έχουν ως στόχο να σχολιάσουν με καυστικό αλλά και συνάμα ποιητικό τρόπο την καθημερινότητα και το κοινωνικό γίγνεσθαι των κατοίκων των πόλεων. Με την ομάδα  συμμετείχα σε αρκετά φεστιβάλ και πολιτιστικές διοργανώσεις μέσα και έξω από τη Γαλλία.
Εργάστηκα για χρόνια ως σκηνογράφος, φωτιστής και ενδυματολόγος στο Παρίσι στη Βαρκελώνη και στην Ελλάδα (Αθήνα-Κρήτη) .
Για πάνω από δώδεκα χρόνια πραγματοποιώ επιμορφωτικά προγράμματα εκμάθησης Καλών Τεχνών για ενήλικες και θεατρικής και αισθητικής αγωγής για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.
Από το 2008 ασχολούμαι με την αφήγηση παραμυθιών σε συνεργασία με τον μουσικό Άλκη Πασχαλίδη.
Τα τελευταία 4 χρόνια συνεργάζομαι με τη ΜΟΥΣΑ (Υπηρεσίες πολιτιστικής εκπαίδευσης, Βάσω Λίπα) σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εικαστικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, ενώ εμψυχώνω και τα πολιτιστικά προγράμματα της ΜΟΥΣΑΣ.
Είμαι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συλλόγου Θεατρολόγων , ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου καλλιτεχνών κατ-ART-ι, ενώ υπήρξα ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Κούφης. Υπήρξα εμπνευστής και καλλιτεχνική διευθύντρια του Παιδικού Θεματικού φεστιβάλ
που διοργάνωσαν για 4 συνεχείς χρονιές οι Σύλλογοι Κούφης και Αργυρούπολης.
Έχω κάνει τρεις ατομικές εικαστικές εκθέσεις και έχω πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές στη Ελλάδα και το εξωτερικό.
(www.mariatsouknaki.com)

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΑΡΑΤΣΗ

bio02Γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1972. Σπούδασε Ζωγραφική στο Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1996 ως το 2001 με καθηγητή τον Βαγγέλη Δημητρέα. Αποφοίτησε με άριστα και έλαβε την υποτροφία του ιδρύματος Μιχελή για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.
Το 1990 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Βαλκανικό Συμπόσιο στο Πάντσεβο της Σερβίας. Από το 2002 ως το 2004 παρακολούθησε το πρόγραμμα του Διδακτορικού του τμήματος γλυπτικής του Universidad Politecnica de Valencia στην Ισπανία. Το 2004 κατά τη διαμονή της στη Βαλένθια έργο της βραβεύτηκε από το ινστιτούτου GALILEO GALILEI. Τα τελευταία χρόνια είναι εκπαιδευτικός στην Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση.

Ατομικές Εκθέσεις
2004 “Χαρακτικά και Μονοτυπίες”, Αrt Bistro, Βαλένθια, Ισπανία
2005 “Αναδρομική Έκθεση”, Art Cafe/Bar Ρέθυμνο, Κρήτη
2008 “Όταν ο λύκος είναι εδώ”, Ρέθυμνο, Κρήτη και στο Πολιτιστικό Κέντρο Μόλυβου, Λέσβος

Ομαδικές Εκθέσεις
1994 “Παλιοί και νέοι καλλιτέχνες”, Πολιτιστικό Κέντρο, Μακρυνίτσα, Πηλίο
1997 “Μακεδονική και Θρακική τοπιογραφία”, Κέντρο Τέχνης του Δήμου Νεάπολης, Θεσσαλονίκη
2001 “Πέντε γυναίκες εκθέτουν”, Πολιτιστικό Κέντρο, Δήμος Γιαννιτσών
Έκθεση τελειόφοιτων του καθηγητή Β. Δημητρέα,Ένωση Πτυχιούχων Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΕΠΑΣΚΤ), Αθήνα
2003 Κέντρο τέχνης GIORGIO DE KIRIKO, Βόλος
2004 ART POSTAL , Βαλένθια, Ισπανία
2005 “12 γυναίκες -12 διαδρομές”, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, “Γυναίκες της Τέχνης” και «Γυναίκες ταξιδευτές του ονείρου», Ρεθύμνου στο πλαίσιο συμποσίων του Πανεπιστημίου Κρήτης
2005 ως 2008 – “Κόσμοι γυναικών και ανδρών” και “Θεωρήσεις και αναπαραστάσεις” περιοδεύουσα έκθεση.
2012 “Τέχνης Πετάγματα”, Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, Παραλία Ελ. Βενιζέλου, Δήμος Ρεθύμνου
Έκθεση ταπισσερί, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Θεσσαλονίκη

 

ΑΛΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

bio03Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το ’79 και από τότε μένω και δουλεύω εκεί μέχρι το 2008. Παίζω σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης ως κιθαρίστας με το σχήμα μου με προσωπικές μας συνθέσεις από το ’97 μέχρι το 2003. Παίρνω μαθήματα κιθάρας κλασσικής και flamenco από το ’99 αποφεύγοντας τη μουσική αποστείρωση των ωδείων.
Παρακολουθώ εργαστήρια σωματικού θεάτρου με ξένους κι Έλληνες δασκάλους από το ’99 και σύγχρονου χορού και contact για 5 χρόνια.
Από το 2001 μέχρι 2003 είμαι στο Εργαστήριο Φωνητικής Αγωγής του Σπύρου Σακκά στην Αθήνα.
Παίζω κρουστά από το 2001 με διάφορα παραδοσιακά σχήματα.
Παράλληλα εργάζομαι ως εμψυχωτής-animateur σε παιδικά πάρτυ και εκδηλώσεις σχολείων και δήμων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα από το 2002 με την καλλιτεχνική ομάδα Ανεμοσκορπίσματα.
Τα καλοκαίρια εργάζομαι σε παιδικές κατασκηνώσεις στον τομέα του θεάτρου και της ψυχαγωγίας και ως συνοδός σε άτομα με αναπηρία.


Τα μουσικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μουσική των Βαλκανίων και της Μεσογείου.


Στο Ρέθυμνο κατοικώ από το 2008, όπου δουλεύω ως εμψυχωτής σε παιδικές εκδηλώσεις και στο θεατρικό και μουσικό παιχνίδι.

Συντονίζω το Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού και Κρουστών στο Ρέθυμνο από το 2009 μέχρι το 2010.


Είμαι βασικός συντελεστής της παράστασης Μουσικά Παραμύθια σε συνεργασία με τη Μαρία Τσουκνάκη και αργότερα με την Ειρήνη Μοσχάκη. Παραστάσεις στα Αναγεννησιακά Φεστιβάλ Ρεθύμνου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη στην Αθήνα, στην Βικελαία Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο, στη Δημοσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,σε σχολεία, φεστιβάλ, πλατείες, χωριά και πολιτιστικούς συλλόγους σε όλη την Κρήτη.


Επιπλέον είμαι απόφοιτος του τμήματος Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Κρήτης.

 

 Μοσχάκη Ειρήνη

troades


Γεννήθηκα στο Ρέθυμνο Κρητης ένα απριλιάτικο σούρουπο του 83! Μεγάλωσα στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου και εκεί βρήκαν τόπο οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, στις παραστάσεις των Boudalia, όπου συμμετείχα για περίπου δέκα χρόνια. Είμαι απόφοιτος του Τμηματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με ειδικότητα τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Έχω εργαστεί ως γυμνάστρια σε προγράμματα αθλητισμού και γυμναστήρια και ως εμψυχώτρια σε ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο. Έχω συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις στο Ρέθυμνο με αξιόλογους σκηνοθέτες ενώ έχω χορογραφήσει κάποιες από αυτές.

 

ΤΟΝΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

bio05Η Ελένη-Τόνια Κοντογιάννη είναι Θεατροπαιδαγωγός και Εμψυχώτρια ομάδων, με ειδίκευση και μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα Θεατρικής  Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού.
Εργάζεται με ομάδες παιδιών σε όλα τα εξελικτικά στάδια, από την προσχολική ηλικία ως  το Λύκειο, και με ομάδες  εκπαιδευτικών, φοιτητών σε παιδαγωγικά τμήματα, θεατρολόγων, ηθοποιών, ψυχολόγων ,ειδικών σε ανθρωπιστικά επαγγέλματα και γενικότερα όλων  όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δημιουργική τους έκφραση ,την επικοινωνία και την μάθηση.
Πτυχιούχος Ανώτερης  Σχολής  Δραματικής Τέχνης και του τετραετούς Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Λ.Κουρετζή. Μακροχρόνια  είναι η ενασχόλησή της με το Θεατρικό Παιχνίδι, το θέατρο, την εμψύχωση ομάδων, την δημιουργία παιδικών παραστάσεων και Βιωματικών  Δρώμενων. Επίσης  έχει διδάξει Θεατρική αγωγή σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και Θεατρικό παιχνίδι στο Διδασκαλείο Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει λάβει μέρος σε  πολυάριθμα σεμινάρια  θεάτρου, Θεατρικού Παιχνιδιού, εμψύχωσης ομάδων, Δραματοθεραπείας και Αφήγησης Παραμυθιού, ενώ επίσης έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Στις συνεργασίες της συγκαταλέγονται :το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου, το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, Δημοτικά Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Ι.Ε.Κ  και     Ν.Ε.Λ.Ε  Ρεθύμνου, Κ.Ε.Κ και ΚΕΕ  Ρεθύμνου, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος  Καλλιτεχνών  ΚΑΤΑΡΤΙ,  στον οποίο είναι ιδρυτικό  μέλος, και διάφορες θεατρικές ομάδες και πολιτιστικά σχήματα.

 

ΖΩΗ ΒΛΑΣΣΗ

Η Ζωή Βλάσση είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ με σπουδές στη Real Escuela Superior de Arte Dramatico της Μαδρίτης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής κούκλας με τον Στάθη Μαρκόπουλο, τον Χρήστο Αυτσίδη, τη Rene Baker, τον Italo Carcamo, τον Jordi Bertran, παραμυθιού με τον Σωτήρη Χατζάκη, art therapy με τον Christophe deVaraille, physical theatre με την Laurna Marshal, εμψύχωσης θεατρικού παιχνιδιού με τον Λάκη Κουρετζή. Από το 2001 ασκείται στη yoga και στον χορό.
Το 2007 ίδρυσε μαζί με την Νατάσσα Ταπάκη την ομάδα θεάτρου κούκλας Φύρδην Μίγδην. Η ομάδα συμμετέχει σε φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ παρουσιάζει παραστάσεις σε θέατρα, σχολεία, δρόμους και πλατείες. Το καλοκαίρι του 2011 οργάνωσε μαζί με την Νατάσσα Ταπάκη και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας τετραήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου.
Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ κουκλοθέατρου, ενώ έχει συνεργαστεί με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για την ημέρα παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε η Βικελαία βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο τον Απρίλιο του 2011.

 

ΤΑΠΑΚΗ ΝΑΤΑΣΣΑ

Σπούδασε σκηνογραφία-ενδυματολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και στη Real Escuela Superior de arte Dramatico στη Μαδρίτη (2003-2004). Εχει εργασθεί ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος και ως φωτίστρια σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές και σε ταινίες μικρού μήκους και ως κατασκευάστρια κοστουμιών και ενδυματολογικών αξεσουάρ για θέατρο δρόμου. Παράλληλα μελετάει και παίζει μουσική της δύσης και της ανατολής.
Από το 2008 ασχολείται με το κουκλοθέατρο. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρου Φύρδην Μίγδην, με την οποία δίνει παραστάσεις και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

ΟΜΑΔΑ ΦΥΡΔΗΝ ΜΙΓΔΗΝ

bio06Η ομάδα ΦύΡδηΝ ΜΙγΔηΝ αποτελείται από τη Ζωή Βλάσση και τη Νατάσσα Ταπάκη. Είναι απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με σπουδές στη Real Escuela Superior de Arte Dramatico της Μαδρίτης. Συνεργάζονται από το 2003. Με το κουκλοθέατρο ασχολούνται από το 2007 αναζητώντας μορφές θεατρικής αφηγηματικότητας και ποίησης μέσω της εικόνας, των αντικειμένων, της μουσικής και της κίνησης. Μαθήτευσαν δίπλα στον Στάθη Μαρκόπουλο, τον Χρήστο Αυτσίδη, την Rene Baker, τον Italo Carcamo, τον Jordi Bertran κ.α.
Παίζουν για μικρούς κ μεγάλους σε θέατρα, σχολεία, μουσεία, δρόμους και πλατείες. Το 2011 διοργάνωσαν το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στην Κέρκυρα. Έχουν συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από τα ταξίδια τους γυρνάνε με βαλίτσες γεμάτες χρώματα, ήχους, φίλους, ιδέες, και όρεξη να συνεχίσουν να ταξιδεύουν ακολουθώντας τις κούκλες τους. (www.firdinmigdin.gr)

 

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΩΜΑΔΑΚΗΣ

bio07Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα εικονολήπτης στην σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Μετά την σχολή εργάστηκα για πολλά χρόνια στην οργάνωση παραγωγής σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Από το 2001 διαμένω στα Χανιά όπου οργανώνω μαθήματα κινηματογράφου για παιδιά και ενήλικες. Το 2011 ξεκίνησα να λειτουργώ το Κινηματογραφικό εργαστήρι Χανίων παρέχοντας θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σχετικά με την οπτικοακουστική τέχνη.

 

  

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

bio08O Στέλιος Καλογεράκης σπούδασε graphic design και illustration.
Στον ελεύθερό του χρόνο σχεδιάζει κόμιξ, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, γράφει διηγήματα, συνθέτει μουσική και γράφει στίχους.
Η σχέση του με τη μουσική, διαφαίνεται και μέσα από τη δουλειά του, αφού μία από τις πιο συχνές του ενασχολήσεις είναι η δημιουργία διαφημιστικού υλικού για συναυλίες, μουσικά - εικαστικά δρώμενα, ως υπεύθυνος οπτικής επικοινωνίας σε events και μεγάλα φεστιβάλ.
Στο παρελθόν έχει παρουσιάσει την εικαστική και φωτογραφική δουλεία του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Tα τελευταία χρόνια ζει στο Ρέθυμνο όπου λειτουργεί το δημιουργικό του γραφείο INSECT design lab.

 

ΖΩΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

bio09Συνταξιούχος εκπαιδευτικός της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης και διδάκτωρας Φιλοσοφίας της Σχολής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Μονάχου Γερμανία. Διετέλεσε για πολλά χρόνια σύμβουλος στην Α’ βάθμια εκπαίδευση. Με το κατΑRTι συνεργάζεται στα εργαστήρια Δημιουργικής γραφής.

 

 

 

 

ΖΩΗ ΣΑΛΟΝΙΤΗ

bio10Η Ζωή γεννήθηκε μία παγωμένη νύχτα του Δεκέμβρη του 1980. Είχε μάλιστα χιονίσει αν θυμάμαι καλά. Κουλουριάστηκε για ν'αντέξει το κρύο και άργησε να ξεδιπλωθεί. Η φιλομάθειά της ξεκίνησε νωρίς, τρώγοντας εφημερίδες, προσκλητήρια γάμων και χαρτοπετσέτες που δεν είχαν ακόμα γραφτεί. Ήθελε να γίνει σχεδιάστρια μόδας (έχει μαμά μοδίστρα) ή αεροσυνοδός ή δασκάλα ή να παντρευτεί κάποιον πλούσιο για να μην χρειαστεί να δουλέψει. Δεν τα κατάφερε και έγινε γιατρός. Στα μισά κατάλαβε ότι δε θέλει να γίνει γιατρός ή τουλάχιστον τέτοιος γιατρός. Τέλειωσε το πανεπιστήμιο,έκανε αγροτικό και τώρα ειδικότητα. Πρόσφατα αποφάσισε να ακολουθήσει εν μέρει την τέχνη της μαμάς της και να ασχοληθεί με βελόνες (ελπίζοντας να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξαναβρούν το πατρόν που τους ταιριάζει). Ζει στην Κρήτη και ζυμώνει.

 

 
ΚΙΑΡΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΙ ( CHIARA VALENTINI)

bio11Η ΚΙΑΡΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΙ (1981) ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ BOLOGNA ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΩΣ ΣΤΥΛΙΣΤΡΙΑ.  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2009  : IL ROSSO E IL FILO,  ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ LUISA SAMANDA TURRINI; ΓΚΑΛΕΡΙ MAGAZZINI CRIMINALI, SASSUOLO (ΜΟ) ΙΤ.

2008 : CHIARA VALENTINI, ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ GR.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣEΙΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

2013: FILOLIBRO, VICENZA, IT.

-LAST YOUG UNDER 35 IN ITALIA, VILLA BRIVIO NOVA MILANESE, IT. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ARIANNA BALDONI, ROSSELLA FARINOTTI, LORENZO RESPI, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ: LIBERA ACCADEMIA DI PITTURA VITTORIO VIVIANI, ASSOCIAZIONE CULTURALE NOVA MILANESE, ASSOCIAZIONE BICE BIGATTI CLUB, IL COMUNE DI NOVA MILANESE.

 - ARTE LUNGO LE MURA RELOAD, AREA ESPOSITIVA DHG ART, PRATO (PO), IT.

 - ARTE LUNGO LE MURA, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. PORCHIANO DEL MONTE - AMELIA, IT.

2012 : ARTE PADOVA, CONTEMPORARY ART FIRST

-LOCUS ANIMAE,  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ STEFANO MOMENTE,  ΚΡΙΤΙΚΗ ALDO TAGLIAFERRO, JESOLO VENEZIA.

2011 : BIG-BANG YOUR SELF,  ARTE FIERA OFF, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ PAOLO INSOLERA, ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ALICE ZANNONI, STUDIO DI NARDO BOLOGNA ΙΤ

2010 : COTTON, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ PREMIO CELESTE 2010

 -ATHENS-ART INTERNATIONAL ART EXIBITION, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑ,  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟY ΤΕΧΝΩΝ 4 ΕΠΟΧΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡIΣΜΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ.

-ASPETTANDO ARTE FIERA, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ALICE ZANNONI ΚΑΙ ROBERTA PACI, ΟΔΟΣ BELLE ARTI 17, BOLOGNA.

2009 : INTERNATIONAL ART EXIBITION, ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΡΟΔΟΣ GR, ΔΙΟΡΓAΝΩΣΗ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ 4 ΕΠΟΧΕΣ.

2007 : ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΙΑΝΗΣ

– ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΙΑΝΗΣ.

 -VENTI DI ERASMUS, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΛΙΜΑΝΙ DARSENA, RIMINI ΙΤ.

2000: ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ KΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ G.CANTALAMESSA ΤΗΣ ΜΑCERATA (ΙΤΑΛΙΑ) ΣΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 100 ΣΤΑ 100.

2000/05: ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ BOLOGNA ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ DECORAZIONE (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ROSSELLA PIERGALLINI ΜΕ ΒΑΘΜΟ 110 ΣΤΑ 110 ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟ.

2005/07: ΔΙΕΤΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ     ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 60/60.

2006/07: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘ/ΤΗ ROMEO PAUSELLI,  ΛΥΚΕΙΟ ΕLISABETTA RENZI, BOLOGNA IT.

2007:  ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ DECORAZIONE ΤΗΣ ΚΑΘ/ΤΡΙΑΣ ROSSELLA PIERGALLINI ΣΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ BOLOGNA .

 

 ΠΕΝΗ ΚΟΡΡΕ

πράσινη που κλαίει

 

Σπούδασε Γραφιστική και Οπτική Επικοινωνία στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών AthensMediaLab, από το οποίο και απέσπασε υποτροφία με αντικείμενο την Κειμενογραφία.

Στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ειδίκευση στη Ζωγραφική, τις Εγκαταστάσεις (InstallationArt) και τη Σκηνογραφία/Ενδυματολογία.

Έχει λάβει διακρίσεις για το εικαστικό της έργο από

το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Θες/νίκης στα πλαίσια του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το 2009

καθώς και από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στα πλαίσια του «InspireFestival», το 2012.

Έχει λάβει υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα: FlatEarth - «Landscape, publicspace, art & languageandidentity», NHLUniversityofAppliedSciences, Leeuwarden, στην Ολλανδία.

Έχει εργαστεί ως γραφίστρια, εθελοντικά ως παιδαγωγός στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ως εισηγήτρια βιωματικής μάθησης παιδιών και ενηλίκων, ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στο θέατρο καθώς και ως εκπαιδευτικός στην Α’βάθμια και στη Β’ βάθμια εκπαίδευση.

Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ερευνητικής Εικαστικής Δράσης «Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες», καθώς και της ομάδας «Αντίρροπον», στην οποία είχε την ευκαιρία να διδάξει ζωγραφική, χειροτεχνίες και Landart σε παιδιά με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, και συγκεκριμένα σε Ρομά και Πομάκους.

Έχει συμμετάσχει σε εικαστικές δράσεις και εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Τσεχία και την Ολλανδία, μεταξύ των οποίων και στη 15η BiennaleΝέων Καλλιτεχνών Μεσογείου το 2011, στην Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών στην Πράγα –DAMUτο 2011, στη Βαλκανιάδα Σχολών Καλών Τεχνών το 2012 καθώς και στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θες/νίκης το 2013 και το 2014.

Από το 2014 ζει στο Ρέθυμνο, εργάζεται ως εικαστικός στη Β’ βάθμια εκπαίδευση, προάγει την κιναισθησία σε μικρά παιδιά και πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και τη Θεωρία του Παγκόσμιου Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Δείγμα δουλειάς της υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση penykorre.blogspot.gr

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΣΕΜΙΔΟΥ      

0431 crop

Η Κωνσταντίνα Γιασεμίδου σπούδασε γραφιστική, θέατρο και χορό. Αποφοίτησε από την Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης «Αρχή» και συνέχισε τις σπουδές της πάνω στο σωματικό και δημιουργικό θέατρο με σπουδαίους δασκάλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έκανε μετεκπαίδευση πάνω στην παιδαγωγική θεατρικού παιχνιδιού και συμμετέχει στο εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα «Σκυτάλη» (εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας) για την τέχνη του χορού στα σχολεία.

Δουλεύει με παιδιά από το 2002, όπου δημιουργεί εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες. Έχει δημιουργήσει παραστάσεις για παιδιά και με παιδιά σε συνεργασία με σχολεία, σχολές χορού και πολιτιστικούς φορείς.

Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας [nomades artcore] όπου δημιουργούν πρωτοποριακά projects σε συνεργασία με καλλιτέχνες από όλα τα πεδία τέχνης σε πόλεις της Ελλάδος.

Αγαπάει τη δημιουργική διαδικασία και πιστεύει βαθειά στην παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού.

Το καλοκαίρι του 2016 επιστρέφει στο Ρέθυμνο, από όπου κατάγεται, με σκοπό να δημιουργήσει μια δυνατή - εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά – κοινότητα.