"Μια Μέρα Στη Φύση", παιδικό βιβλίο του Άλκη Πασχαλίδη

To παιδικό βιβλίο "Μια Μέρα Στη Φύση" του Άλκη Πασχαλίδη με εικονογράφηση της Μαργαρίτας Πατσίκα
εκδίδεται στις 1 Φλεβάρη του 2019
 
 COVER 1

 

 

Δυο αδέρφια, η Κατερίνα κι ο Στέφανος,  κάνουν εκδρομές στη φύση. Περιηγούνται στους λόφους, στα δάση, στις λίμνες, στις σπηλιές, στα βουνά και στις κοιλάδες. Όχι, όμως, ως παρατηρητές σε μια φύση που αξίζει να δεις και να χαζέψεις. Αλλά σε μια φύση που το φως του ήλιου σε ζεσταίνει, οι καρποί των δέντρων σε χορταίνουν, το ποτάμι σε ξεδιψάει και τα πουλιά σου δίνουν τη φωνή τους. Όπως χιλιάδες χρόνια πριν. Σε μια φύση που, αν την εμπιστευτείς, σε ανταμείβει με τη φιλία της. Όπως χιλιάδες χρόνια πριν.

 

 

COVER 2

Ακολουθούν παρουσιάσεις-δράσεις βασισμένες στην ιστορία του βιβλίου σε διάφορους χώρους, όπως σε παιδικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, πολιτιστικούς συλλόγους και καλλιτεχνικά εργαστήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Κρήτη και οπουδήποτε αλλού υπάρχει ενδιαφερον.

 

Όπου τα παιδιά θα γίνουν οι ήρωες αυτής της μικρής ιστορίας και θα ζήσουν μικρές περιπέτειες μέσα στη φύση,

δοκιμάζοντας, όμως, μια καθημερινότητα διαφορετική. Μια καθημερινότητα των ανθρώπων χιλιάδες χρόνια πριν στον πλανήτη μας

 

 

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες στο facebook: Παιδιά παντού

www.facebook.com/paidiapantou

ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 9 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

Για μεγάλες τάξεις δημοτικού

και τάξεις γυμνασίου και λυκείου

 

 Επισκέψεις σε σχολεία και άλλες δομές

 

 

Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά από 9 χρονών και άνω.

Ρυθμός και κρουστά για μεγάλα παιδιά στο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου του 2018.

Δουλεύει πάνω στην αντίληψη του ρυθμού, το χτίσιμο ενος ρυθμού με διάφορα μικρά όργανα και κάποιες απλές τεχνικές σε αφρικάνικα τύμπανα, τα djembe.

Τα εργαλεία του μαθήματος, πέρα από τα όργανα, αποτελούν η φωνή και το τραγούδι, το σώμα και οι ήχοι απο αυτό, κινητικά παιχνίδια, οι μουσικοί σωλήνες και οποιοδήποτε αντικειμενο μπορεί να βγάλει ήχο.

13219575 1267901693224815 1964675930 n

Τα παιδιά συντονίζονται σε ένα κοινό ρυθμό, δημιουργούν ρυθμικά μοτίβα και φράσεις και μαθαίνουν να ακούν και να ακολουθούν ο ένας τον άλλον.

Στόχος της δραστηριότητας, εκτός από το μουσικό,είναι ακριβώς το παραπάνω: να μαθαίνουν να ακούν και να ακολουθούν ο ένας τον άλλον.

Η ομάδα δένεται και τα παιδιά αρχίζουν σταδιακά να αποκτούν άλλου είδους σχέσεις μεταξύ τους, σχέσεις που δύσκολα μπορούν να αναδυθούν είτε στην σχολική τάξη είτε στην αυλή.

Ενδείκνυται για μεγάλες τάξεις δημοτικού, για τάξεις γυμνασίου μα και λυκείου.

13231140 1267902523224732 986760999 n

Η δραστηριότητα διαρκεί 60 λεπτά και η ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από 8 μέχρι 25 άτομα το πολύ.

 

Τη συντονίζει ο μουσικός και εμψυχωτής Άλκης Πασχαλίδης

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979408588