εικαστικα-για-παιδια

Εκπαιδευτικά προγράμματα εικαστικών και αφήγησης

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα εικαστικών και αφήγησης

 Με την Μαρία Τσουκνάκη / εικαστικό-αφηγήτρια-θεατρολόγο 

 

 • Βιβλιοζωγραφιές: εικονογραφώντας τις λέξεις
  για παιδιά από 5 ως 12 ετών στη οδό Κουμουνδούρου 5  (πίσω από το νοσοκομείο)
  σε συνεργασία με το σύλλογο ΣΥΝ

Κάθε Πέμπτη 17:00 - 18:00

Ένα μεικτό πρόγραμμα εικαστικών και θεατρικής έκφρασης μέσω του οποίου επιδιώκουμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο βιβλίο και την ανάγνωση. Επιλεγμένα βιβλία από την παιδική και όχι μόνο λογοτεχνία, λαϊκά παραμύθια κι αγαπημένοι μύθοι από τη μυθολογία είναι το όχημά μας για να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο των λέξεων και να αφήσουμε τη φαντασία να πλάσει τις εικόνες που τους ταιριάζουν. Η εικονογράφηση των λέξεων αλλά και το παιχνίδι μέσα από τις λέξεις αποκαλύπτει τον συναισθηματικό αλλά και δημιουργικό κόσμο των παιδιών και το πώς αυτός επηρεάζεται από το κείμενο.
(σε συνεργασία με Κωνσταντίνα Γιασεμίδου από τον Απρίλιο 2019)

 

 • Κόκκινη κλωστή δεμένη σε υφάδι περασμένη
  για παιδιά από 4 ως 12 ετών 
  στην οδό Τομπάζη 3 (Μεγάλη πόρτα-παλιά πόλη) σε συνεργασία με το εργαστήρι υφαντικής  LOOMhandmade.com

Κάθε Τετάρτη 17.30 - 18.30

Εκπαιδευτικά προγράμματα εικαστικών και αφήγησης με θέμα τον κύκλο της κλωστής. Ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο της κλωστής, τον πλούτο των υφαντών και τη χαρά της δημιουργίας.
Μαζί θα ξεδιπλώσουμε τα πανιά του αργαλειού, θα μπλέξουμε και θα ξεμπλέξουμε κλωστές, στημόνια κι υφάδια, θα χωθούμε στα χιλιάδες κεντίδια με σκοπό να γνωρίσουμε την αρχαία τέχνη της ύφανσης. Κλωστές, σκοινιά, πανιά, σχέδια και χρώματα, βελόνες και σαΐτες, φυσικά υλικά κι εκπλήξεις θα αποτελέσουν τα υλικά μας. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον παραδοσιακό κρητικό αργαλειό, να περάσουμε τη σαΐτα μας για να μεγαλώσει το «ανυφαντικό». 

 

 • Ταξίδι στον κόσμο με το μαγικό χαλί
  για παιδιά από 4 ετών έως 10 ετών 

στην οδό Μελχισεδέκ (παλιά Πόλη- Πεταλάδικα)  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ρεθύμνιων Μικρασιατών.

Κάθε Σάββατο 11.00 – 12.30

Μια εικαστική περιήγηση για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας  μέσα από μύθους και παραμύθια από τις 7 ηπείρους της γης. Θα γνωρίσουμε τον κόσμο δημιουργώντας μια μοναδική κατασκευή μέσα από ένα μύθο-παραμύθι για κάθε χώρα.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις ιστορίες αλλά και την προβολή επιλεγμένων εικόνων που θα ακούσουν και θα δουν να γνωρίσουν τη ζωή άλλων λαών, να εκτιμήσουν τη μοναδικότητα κάθε πολιτισμού και να αναγνωρίσουν τις ομοιότητες που μας συνδέουν.
Κατόπιν θα μπορέσουν να εξερευνήσουν και να βελτιώσουν τις εκφραστικές τους δεξιότητες κατασκευάζοντας μια χειροτεχνία βασισμένη στην πολιτισμική παράδοση των λαών.
Υλικά όπως το χαρτί, τα χρώματα, το ξύλο, το ύφασμα, τα φυσικά υλικά κ.α. θα μεταμορφωθούν από τα χέρια των παιδιών για να γεμίσουν τη βαλίτσα ενός μοναδικού ταξιδιού.

 

Με την Μαρία Τσουκνάκη / εικαστικό-αφηγήτρια-θεατρολόγο 

Υποχρεωτικές οι κρατήσεις θέσεων- περιορισμένος αριθμός συμμετοχών  

Πληροφορίες : 6946269347