ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙ

c7bf9b7d6bfa5bd76d803794bf304bf9

 

 

 

Το καλοκαίρι είναι η χαρά των παιδιών. Σημαίνει παιχνίδι, ξεγνοιασιά, ελευθερία. Πως χωράει ένα σχολείο μέσα σε αυτό. Κι όμως! Μπορεί να γίνει πράξη μέσα από ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά :παιχνίδι, διασκέδαση, δημιουργία, έκφραση και ελευθερία

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 στη φύση

με το κατΑRΤι

Το καλοκαίρι είναι η χαρά των παιδιών. Σημαίνει παιχνίδι, ξεγνοιασιά, ελευθερία.

Πως χωράει ένα σχολείο μέσα σε αυτό;; Κι όμως!

Μπορεί να γίνει πράξη μέσα από ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά : παιχνίδι, διασκέδαση, δημιουργία, έκφραση και ελευθερία.

Με αυτό τον τρόπο σχεδιάσαμε 5 εβδομάδες δράσης και δημιουργίας.

 

 

 

Ο φετινός στόχος του καλοκαιρινού μας προγράμματος είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να βρεθούν εκτός τοίχων, να περάσουν πολλές ώρες παρέα με τα δέντρα, τα φυτά, τα έντομα κι όλα τα κρυμμένα και θαυμαστά της φύσης. Οι περισσότερες δράσεις έχουν ως επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν δεξιότητες και ικανότητες που δεν έχουν φανταστεί.

 

 

  • Εικαστικά
  • Ομαδικά παιχνίδια
  • Μουσικές δραστηριότητες
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Περίπατοι και εξορμήσεις σε κοντινές αποστάσεις σε σημεία της περιοχής ιδιαίτερα, όπως ένα φαράγγι, ένα πυκνοδασωμένο μέρος, παλαιά πέτρινα κτήρια, μονοπάτια.
  • Εξερευνήσεις και παρατήρηση της φύσης

dsc005811

 

Όλα τα προγράμματα επικεντρώνονται στις δημιουργικές και εκφραστικές δυνατότητες των παιδιών και θα γεμίσουν τις ώρες τους προσφέροντάς τους ποιοτικό χρόνο γεμάτο πρωτότυπα ερεθίσματα, δράση, εμπειρίες, και χαρά. Σχεδιάστηκαν από έμπειρους εκπαιδευτικούς με αγάπη και ενδιαφέρον για το παιδί και τις ανάγκες του και απευθύνονται στα παιδιά της πόλης μας από 5 έως 12 χρονών.

Φυσικά υλικά, όπως το χώμα, οι πέτρες, τα ξύλα, τα φύλλακι άλλα υλικά όπως σκοινιά, πανί, χρώματα θα βρουν μέσα από τα χέρια των παιδιών μια νέα μορφή, χάρη στη φαντασία και την εφευρετικότητά τους.

dsc005801

 

Το πρόγραμμα σχεδίασαν οι :


Τσουκνάκη Μαρία, εικαστικός –θεατρολόγος,

Άλκης Πασχαλίδης, εμψυχωτής -νηπιαγωγός-μουσικός ,

Παύλος Μάνεσης , δάσκαλος σε ιδιωτικό σχολείοΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ : ως 15 παιδιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κρατήσεις μέχρι 20 Ιουνίου.

Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων : 28310 61585 / 6946269347/ 6979408588